Gülsen KILIÇASLAN

Gülsen Kılıçaslan röportajı

Gülsen KILIÇASLAN

*-Şurimşine, Şurina ve Deli Kitaplarının Yazarı Gülsen Kılıçaslan İle Oldukça Samimi Bir Röportaj Gerçekleştirdik.
2016 yılına damgasını vuran ve basıldığı gün itibariyle raflarda tükenen ‘’DELİ’’ kitabı 2016 boyunca türkiyenin çok satanları arasında zirveye oynadı.
Evliliğe yeni adım atan ve şu sıralar bebek bekleyen genç yazar, yazmanın ondan bir tutku olduğunu söylüyor. Okuyucu kitlesi bir hayli geniş olan genç yazarın dördünce kitabı ‘’DELİ KIZ’ önümüzde ki günler de raflarda yerini alarak okuyucuyla buluşmayı bekliyor.

Gülsen KILIÇASLAN

*Klasikleri Bozmayalım Ve Şöyle Başlayalım Gülsen Kılıçaslan Kimdir.?
-3 şubat 1989 yılında madenci bir baba ve ev hanımı bir annenin ilk çocukları olarak zonguldak’ta dünyaya geldim. Aslen Trabzonluyuz. İlkokul ve ortaokulda, aslında işletme bölümünden lisans mezunu olan babamında desteğiyle derece ile mezun oldum. Daha sonra Kilimli Yabancı Dil Ağırlıklı İngilizce Lisesinden Mezun oldum. Sadece Puanım yettiği için Dumlupınar Üniversitesi, Kamu Yönetimine Gittim ve 2011 yılında mezun oldum.

*Yazmaya Nasıl Karar Verdin, Seni Yazmaya Teşvik Eden Şey Nedir ?
-Daha henüz çocuk yaştayken yazmaya başlamıştım, bu genellikle başlayıp sonu gelmeyen kurgular şeklinde devam etti. Küçükken resim bile yaparken kağıdı dört parçaya böler kafamdas ki kurgu ya göre hikayelendirir öyle yapardım resmi.

*Kitaplarını Binler Okuyor Büyük Bir Hayran Kitlen Var, Yazmaya Karar Verdiğinde Bu Kadar Beğenileceğini Düşünüyormuydun ?
Bu muhteşem bir şey elbette, binlerce insanın sizin kaleminizden dökülen sözcükleri okuyup hissedebilmesi oldukça mutlu edici Aslında yazmaya başladığımda bu denli beğenileceğini düşünmek değil de hayalini kuruyordum diyebilirim

Gülsen KILIÇASLAN

*Wattpad yolculuğunuz nasıl başladı?
-En yakın arkadaşım olan Dilek, bana Wattpad adlı uygulamadan bahsetti. Yayın evleri siteyi takip ediyor ve oradan yazarlar çıkıyor dedi. Birilerinin kitabının çıktığına zerre kadar inanmayarak sadece kafamı dağıtmak için yazmaya başladım.

*Nemesis Kitapla Nasıl Tanıştınız?
-Pek çok saygın yayınevinden teklifler aldım, onları değerlendirmeye aldım, ne istediğimi çok iyi biliyordum, editörüm hasretle tanıştım, hasret hanımın kitabımı okuyarak gelmesi beni çok etkiledi yayın evim patronum ve editörümle rengimiz çok iyi tuttu herşey istediğim gibiydi ve nemesisle yolculuğum bu şekilde başladı .

*Yazmanız İçin Size İlham Veren Bir Şey Var Mı?
-En başta çok renkli hayal gücüm bu bazen duyanlara garip gelebiliyor ama ben yazarken o an kurduğum kurguyu zihnimde defalarca canlandırıyorum, hayal ettiğim an o an ki kokuları herşeyi yaşıyormuşcasına hissediyorum.

*Birazda Deli’den Bahsedelim, Deli Nasıl Ortaya Çıktı.?
-Deli Aslında Erkek Arkadaşım’ın Bana Anlattğı Ufak Bir olayla ortaya çıktı. Anlattığı yaşanmışlık beni o kadar etkilemişti ki anlattıkları üzerinde biraz fazla düşündüm ve daha sonra deliyi yazamaya karar verdim.

Gülsen KILIÇASLAN

*Wattpad’te ki duyurulardanda bildiğimiz üzere Deli’yi yazarken çok fazla araştırma yapmışsınız. Bu araştırmalar yeni kurgulara yol açtı mı ?
-Deli’yi yazarken oldukça geniş çaplı bir araştırma yaptım, yaklaşık bin’e yakın pf dosyann yarısını ezberleyerek okumuştum. O zamanlar deliyi yazarken yeni bir kurgu düşünmemiştim.

*Deli Son zamanlar da okuduğum en sürükleyici kitaptı. Wattpad’te bende heyecan ve sabırsızlıkla bölüm bekleyenlerdeydim, Peki ‘’Deli’’ için sadece kurgu diyebilirmiyiz?
-Aslında deli baştan aşağı kurgu Deli’de gerçek olan tek bir şey var oda Emre karakterinin çocukken yaşadığı taciz, Emre’nin yaşadığı taciz olayı Ankara’nın bir mahallesinde ufak bir çocuğun başına geliyor dediğim gibi bu yaşanmışlığı bana eşim anlatmıştı daha sonra üzerinde durdum düşündüm, bu tacizi yaşayan çocuk sonra neler yaşamıştır diye, daha sonrada deli ortaya çıktı. Yani kısacası Emre’nin yaşadığı taciz gerççek fakat Emre’de ki etkileri kurgu.

*Deli Anlatım diliyle oldukça sıcak bir kitaptı,kafamızı söyle bir çevirsek Elif’e ya da Emre’ye rastlayabilirmiyiz?
Elif ve Emre karakteri ülkemiz de ki pek çok gencin temsili gibi bazı yerler de yansıtıldığının aksine tam olarak içimizden karakterler. Sanırım günlük hayatımızda da elif ve emreye rastlamak mümkün.

Gülsen KILIÇASLAN

*Deli’nin Finaliyle İlgili Aldığınız En İlginç Yorum Neydi?
-Kimse tahmin edememiş finali bu hoşuma gitmişti, herkes bir şeyler düşünmüş ama kimse böyle bir final hayal etmemiş.Büyük bir kitle emre ve elif’in hikayesinin devam etmesini istemişti bu benimiçin değişikti bitmiş bir hikayenin devamını beklemeleriydi. Finali ile ilgile değil ama okuyucularımdan birisi ‘’Elif ve Emre Karakterinin adresini istemişti kitabın kurgu olduğunu söylediğimde bana çok kızmıştı  bu oldukça ilginçti.

*Sosyal Medya Özellikle İnstagram Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ? Sizce İnstagram Reklam Açısından Bir Güç Mü?
-Başkaları için bir güç müdür bilemiyorum ama benim için böyle olmadı, wattpatteki 65.000 kişilik kitlemin hepsini instagrama taşıyamadım, çok düzenli bir hayatım var bilirsiniz evli,mutlu,çocuklu işte sanırım çok fazla merak edilmiyorum.

*Bilirsiniz Her Yazarın Yazarken Büründüğü Haller Vardır, Mesela Orhan Veli, Yazacağı Zaman Takım Elbisesini Giyer Kravatını Takar Öyle Yazardı. Sizin de Böyle Halleriniz Var Mı?
-Aslında tam anlamıyla büründüğüm bir hal yok sadece yazarkn daha sessiz ortamları tercih ediyorum, ve yanımda da genelde tatlı yiyecekler oluyor bazen romantik sahneler yazarken ışığı kapatp mum ışığında yazdığım dahi oluyor.

Gülsen KILIÇASLAN

*Son Olarak Sizi Seven Ve Destekleyen Oldukça Geniş Bir Hayran Kitleniz Var, Onlara Söylemek İstediğiniz Bir Şey Varmı ?
-İyi ki varla ben bugün u konumdaysam bu %50 okuyucumun %50’de benim başarımdır. Hepsinin ilgisine sevgisine ayrı ayrı çok bağlıyım hepsine en içten dileklerimle teşekkür ederim.

Bu yazıyı paylaşmak ister misin?