Milyoner Olma Yolunda 8 Zor Adım

Para tabii ki her şey değildir. Ancak o olmadan da olmaz. Bir çok insan milyoner olmanın hayalini kurar ve bununla yaşar. İşte sizlere milyoner olma yolunda 8, zorlu ve yavaş adım.

1-Para konusunda hırslı olmayın.

Her ne kadar amacımızla ters gibi görünse de, para konusunda hırslı olmamak gerektiğini bir çok zengin olan insan da onaylamaktadır. Paraya odaklanmak yerine hangi işi yaparsanız ona odaklanmanız hatta bazen para yerine umut vaat eden fikirleri seçmeniz gerekebilir. Önünüze çıkan tüm fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Kısa vadede daha az kazandıran ancak geleceği oldukça parlak olan ve size milyoner olma yolunda büyük bir ivme kazandırabilecek işlere yönelmeniz gerekebilir.

2-Sürekli olarak ufak ta olsa kimlere yardım ettiğinizi takip edin.

Tanıdığım tüm başarılı insanlar ister maddi olsun ister manevi olarak oldukça yardımsever insanlardır. Diğer insanları anlama konusunda oldukça başarılı olan bu insanlar bilirler ki, başarılı olmak için çevrenizdeki insanları da başarılı yapmanız gerekmektedir. Bu nedenle başarılı insanlar, çalışanlarını, müşterilerini, tedarikçilerini ve iletişime geçtikleri tüm insanları etkileyerek birlikte başarılı olma fikrini benimsemişlerdir.

3-Daha çok para kazanmaktan ziyade daha çok insana ulaşmayı hayal edin.

Kısıtlı bir sayıda müşteriniz varken büyük paralar kazanmanız neredeyse imkansızdır. Bu nedenle ilk hedeflerinizden biri daha çok insana ulaşmak ve onları müşteriniz haline getirmek olmalıdır. Bunu yapmak için kullanılan en basit yöntem de sosyal medyanın kullanımıdır. Maliyeti düşük ve başarılı bir reklam aracı olan sosyal medya kullanılmalıdır. Ayrıca kazandığınız müşterileri elinizde tutmak için de çaba harcamanız gerektiğini unutmamalısınız.

4-Parayı her zaman daha fazlasını yapabilmenin aracı olarak görün.

Genel olarak konuşursak, iki farklı insan vardır.

Birincisi yaptıkları şeyi yaparlar çünkü para kazandırıyordur. Daha fazlasını yaptıklarında daha fazla kazanırlar. Yaptıkları şey onlar için önemsizdir, para kazandırdığı sürece neredeyse herşeyi yapabilirler.

İkinci tür insan ise para kazanmak için çalışır çünkü para, onlara daha fazlasını yapma imkanı sağlar. Bu insanlar geliştirir, inovatiftir, yeni fikirler düşünür ve her daim daha iyisini düşler. Bu insanlar yaptıkları şeyi severler ve bu yüzden daha fazlasını yapmak isterler. Para sadece bir araçtır. “Biz para kazanmak için film yapmıyoruz, daha fazla film yapabilmek için para kazanıyoruz” – Walt Disney

5-Bir şeyi daha iyi yapın.

İşiniz ile ilgili gerçekten iyi yaptığınıza inandığınız bir şey seçin. Sadece bir şey… Seçtiğiniz bu şeyin üstüne gidin ve ne kadar geliştirebileceğinizi, daha ne kadar iyi yapabileceğinizi araştırın. Bu sizin belirleyici özelliğiniz olacaktır ve seçim nedeni olarak görülecektir. Seçtiğiniz şeyin hayranları ve fanları oluşacaktır. Tercih sebebi olmak her geçen gün büyüyerek devleşen dünya pazarlarında sizi öne çıkarabilecek, rakiplerinizle mücadele gücü kazandıracak ve seçimler dünyasının bir seçimi haline gelmenize yarayacaktır.

6-Dünyanın “en başarılı” 10 insanını seçin.

Bu 10 insanı nasıl seçtiniz? Bu 10 insandan herhangi birinin yaptığı işte en başarılı olduğuna nasıl karar verdiniz? Neden en başarılı olarak gördünüz?

Bu kriterleri toplayarak kendi işinizle kıyaslayın. En başarılı insanlar bile mükemmel değildirler ancak onları en başarılı kılan belirleyici özellikler vardır mutlaka. Bu özellikleri inceleyerek kendi işinizde kullanmalı, sizi de en başarılılar arasına sokacak artılarınızı belirlemelisiniz. Daha sonra yapacağınız ise bu özellikleri geliştirerek yükselmektir.

7-Gelişiminizi sürekli olarak takip edin.

İşinizin gelişimini, işinizdeki değişimleri, müşteri sayısındaki değişimleri, kazanç ve maliyetlerdeki değişimi en az haftada bir inceleyin. Bu sayede işinizin ne yönde değiştiğiniz başarıya mı yoksa iflasa mı sürüklendiğinizi geç olmadan fark edebilecek, aldığınız kararların ya da işinizdeki değişikliklerin etkilerini görebilecek ve gerektiğinde müdahale edebileceksiniz.

8-Belirli bir çalışma programınız olmalıdır.

Hedeflere ulaşmak plan ve program olmadan ya gecikir ya da başarıya ulaşamaz. Bu nedenle mutlaka ne yapacağınızı önceden planlayın. Örnek olarak 200 sayfalık bir kitap yazmak istiyorsanız ve her gün 4 sayfa yazacağınızı planlamışsanız, bunu yapmalısınız. Ummak ya da düşünmek görevinizi yerine getirmenizi sağlamaz, ne yapmak istiyorsanız kalkın ve yapın.

Hedefler ediniz, belirli bir program kurun ve bu programı destekleyecek bir hayat tarzını benimseyin. Arızalı olanı tamir edin, gerektiğinde geliştirin, değiştirin ve hedefinizi planlı bir şekilde ilerlemesi için önünüze çıkan tüm engelleri aşın. Sonun başarılı olabileceğinizin kanıtları her tarafta mevcuttur. Siz daha fark etmeden milyoner olacağınızdan eminim.

Kaynak:Mor fikirler

Bu yazıyı paylaşmak ister misin?